Cxena

volg ons op social media:

Cxena is een drie-jarig teefje en komt rechtstreeks uit een Roemeens asiel in de opvang. Ze heeft hartworm en moet daarvoor nog een vervolgdiagnose krijgen om te kijken wat de ernst van de situatie is.

Update 29-04-2021:

Cxena komt zeer angstig binnen, maakt geen contact, bevriest en snapt er helemaal niets van. Ze mag / moet eerst bijkomen! O.a. met lekkere hapjes wordt geprobeerd om voorzichtig contact met haar te maken. Het duurt even voordat ze zich laat aanraken en voordat ze voer wil aannemen.

Het eerste aangelijnde ommetje op het erf is ontzettend spannend voor haar.  Maar het is dan ook haar eerste keer dus we nemen er alle tijd voor: zij bepaald het tempo. Langzaam aan maakt ze meer contact en vindt ze aanrakingen wat minder spannend. Vanaf dat moment wordt haar meer vrijheid gegeven om te kijken of ze vanuit die ruimte wat meer contact gaat maken. Dit pakt goed uit: ze maakt uit zichtzelf contact en speelt erg leuk met Zorra! Ze komt steeds meer knuffels halen en blijkt een hele speels hond te zijn.

Bij de specialist ,i.v.m. een hartecho, doet ze het erg goed. Ze is niet overdreven gespannen, laat het onderzoek goed toe en ook de autorit doet ze erg goed! Nu een paar weken verder is ook Cxena zo ver dat we de volgende stap kunnen gaan nemen. Die stap gaat over het oké zijn met de riem en het voelen van de spanning van de riem. Als dat wat vertrouwder voor haar wordt kan ook zij mee met de wandeling. Maar het wennen aan de riem kost tijd en die nemen we. We oefenen gewoon rustig in de vertrouwde omgeving van het erf.

De hartworm heeft trouwens geen zichtbare schade aan haar hart aangebracht. Nu moet het bloedonderzoek uitwijzen wat het niveau van de besmetting is zodat we eventueel nog een behandeling kunnen inzetten.


Geslacht

Teef

GEBOREN

05-05-2018

Ras

Mix 

Geholpen

Gesteriliseerd

Bekijk hier onze honden

Bekijk hier onze kippen

Bekijk hier onze paarden

Bekijk hier onze geit & bok