Wij zijn op zoek naar gastgezinnen !!
De rescue honden die bij ons in de opvang zijn, zijn afgestaan door adoptanten door een niet succesvolle plaatsing. Dit kan meerdere oorzaken hebben.
Na een periode van rust worden ze bij het Huis van de dieren gerehabiliteerd en gesocialiseerd, wordt er gekeken wat het gedragsprobleem is en wordt de hond hierin getraind.
Veel dingen kunnen wij als opvang niet trainen en dat betreft onder andere het kunnen leven in huis, gezin, bezoek en hebben daarbij hulp nodig van gastgezinnen.
Diegene die als gastgezin ingezet wordt, wordt uiteraard door ons begeleid in trainingen.
Dus…….
Houdt je van honden? Heb je geduld en tijd?
Beschik je over enige (opvoed) ervaring met honden?
Dan is gastgezin zijn misschien iets voor jou!
Gastgezin zijn is mooi en dankbaar werk. Maar vaak ook intensief en vermoeiend.
Een leuke taak, met als beloning een enorme voldoening.
Wat houdt het in?
- Als gastgezin ontferm je je over een uit het buitenland gekomen hond welke bij ons is afgestaan door een adoptant tot er een geschikt baasje voor hem of haar gevonden is.
Voor de opvanghond is de overgang van asielhond naar het leven als gezinshond een grote verandering. Hoewel de meeste honden zich wonderbaarlijk snel aanpassen, zijn er ook honden die wat meer tijd nodig hebben om alle nieuwe indrukken te verwerken.
Uiteraard zijn alle honden gezond (tenzij anders vermeld) en volledig gevaccineerd. - Het betreft voornamelijk volwassen of oudere honden en soms ook nog pups en/of pubers.
- Het kiezen van de opvanghond gaat altijd i.o.m. de opvangcoördinator waarbij rekening wordt gehouden met de thuissituatie van het gastgezin en met de persoonlijke wensen (zoals grootte en geslacht).
- Na aanmelding als gastgezin wordt er contact opgenomen door onze opvangcoördinator. Zij zal je alles vertellen over het opvangen van honden en eventuele vragen beantwoorden. Indien mogelijk zal er een huisbezoek plaatsvinden. Aan de hand van een opvangovereenkomst worden de voorwaarden besproken en wederzijds vastgelegd.
- De duur van de opvang is moeilijk te voorspellen.
- Het gastgezin hoeft niet mee te zoeken naar een baas. Stichting Het Huis van de Dieren adverteert voor de hond en neemt de screening van mogelijke adoptanten voor haar rekening. Dit gaat vaak in overleg met het gastgezin die de hond, als gezinshond, tenslotte het beste kent.
- De geselecteerde baasjes komen langs bij het gastgezin om kennis te maken met de hond. Dit gaat uiteraard in overleg. Het gastgezin begeleidt, samen met de opvangcoördinator, deze kennismaking om te zien er een ‘klik’ is.
- In overleg met stichting en gastgezin wordt bepaald of de hond geadopteerd kan worden.
- Als alles geregeld is met de adoptant wordt een afspraak met het gastgezin gemaakt en kunnen de nieuwe baasjes de hond bij het gastgezin ophalen.
- De taak van het gastgezin zit erop, de opvanghond gaat een mooi leven tegemoet.
Wat zijn de kosten?
In principe zijn er geen kosten aan verbonden. Ook wordt er hondenvoer, indien nodig, beschikbaar gesteld.
Dierenartskosten worden door ons vergoed mits er vooraf aan het dierenartsbezoek overleg is geweest en goedkeuring is gegeven door ons.
Uitzondering hierop is natuurlijk een spoed of levensbedreigende situatie dan is niet eerst toestemming vooraf nodig maar dient de stichting wel ingelicht te worden.
Wat heeft u nodig?
Veel liefde, geduld, begrip en empathie voor de hond en diens (vaak zware) verleden in het buitenland. Verantwoordelijkheidsgevoel en enige ervaring op hondengebied, dit i.v.m. het opvoeden, eventuele zindelijkheidstraining, het aan de riem lopen en socialiseren van de opvanghond in een gezinsomgeving.
Vul onderstaand intakeformulier in.