Nelson (geadopteerd)

volg ons op social media:

Nelson is een tweejarig Podenco-mix reutje. Hij kwam bij ons via een opvanggezin waar hij niet goed handelbaar was binnen de mogelijkheden van het opvanggezin. Nelson kon niet omgaan met het bezoek en met de prikkels van de buitenwereld. Dat uitte zich in nervositeit, blaffen, en kans op bijten.

Update 29-04-2021:

Bij aankomst kwam Nelson zeer gestresst uit de auto en hing meteen in de arm van Esmee. Hij heeft gelijk een korfje om gekregen en kreeg vervolgens de ruimte om te bedaren. Nelson is in eerste instantie apart gezet v.d. roedel: zijn gespannenheid maakte hem veel te prikkelbaar om open te staan voor contact. De rust deed hem zichtbaar goed en al snel was er meer ruimte voor verbinding.

Nog geen dag later mocht hij kennis maken met de roedel. Hij bleek veel meer ontspannen en bleek wel degelijk een sociale hond in het contact met de roedel. Ook richting Esmee maakt hij de eerste vriendelijke toenaderingen.

Ondanks dat hij snel leert, bleken wandelingen buiten het erf geen goede optie. Wanneer hij overprikkelt wordt, raakt hij gespannen, geïrriteerd en geagiteerd. Auto’s, mensen en andere honden zijn dan triggers voor hem. Voorlopig mag hij dan ook lekker op het erf blijven om meer tot rust te komen.

In het begin bleek bezoek een hele uitdaging voor hem. Hij raakte dan zeer gespannen. Wij bleven inzetten op zoveel mogelijk positieve ervaringen en hem laten begrijpen dat zijn stress niets oplevert. Aanvankelijk werd hij gekorfd wanneer er vrijwilligers kwamen. Maar als snel bouwde hij met een aantal van hen een band op en toont ontspannen gedrag als ze aankomen. De muilkorf zorgde voor veel rust voor hem. Hij laat zijn focus snel varen, raakt niet over zijn toeren en gaat al heel snel weer over tot de orde van de dag en is vriendelijke naar de bezoekers. De muilkorf kan na de eerste kennismaking snel af en dan is Nelson meteen ieders beste vriend.

In zijn algemeenheid is hij veel rustiger geworden en is goed terug te roepen als hij zich ergens over opwindt. Hij is dan alert maar niet overprikkeld en gedraagt zich sociaal naar de andere honden toe.

We zijn inmiddels een week of zes verder. Hij is nu ontspannen genoeg om zo langzamerhand de volgende stap te gaan zetten; de buitenwereld in! Eerst in kleine stapjes. Alles moet ontspannen en leuk voor hem zijn: veel positieve ervaringen opdoen.

We zijn zeer benieuwd hoe hij dit op zal pakken

Geslacht

Reu

GEBOREN

22-05-2019

Ras

Podenco-mix 

Geholpen

Gecastreerd

Bekijk hier onze honden

Bekijk hier onze kippen

Bekijk hier onze paarden

Bekijk hier onze geit & bok