Zorra (geadopteerd)

volg ons op social media:

Zorra is een 1-jarig Roemeens meisje dat via opvang en een adoptie bij ons terecht is gekomen. Ze was te bang voor de grote boze buitenwereld en durfde niet naar buiten: met name auto’s zorgden voor veel stress. Daarnaast kon ze niet goed overweg met de man des huizes.

Zorra was zeer angstig toen ze aankwam, kon nog geen contact maken met de andere honden en stond in de overlevingsmodus. Het belangrijkste was om haar eerst tot rust te laten komen en haar gaandeweg een beetje te leren kennen, contact te maken en haar vertrouwen te winnen.

In eerste instantie heeft ze op het erf alleen aangelijnd rondgelopen, van de korte lijn raakte ze erg gespannen en we zijn dan ook snel overgestapt naar een langere lijn. Hier werd ze rustiger van en ze durfde zowaar een beetje te snuffelen en te spelen met de andere honden.

Omdat het terrein volledig omheind is, hebben we haar daarna gewoon los gelaten. Zo kon ze in haar eigen tempo het erf onderzoeken en wanneer het te spannend werd, weer terug gaan naar haar veilige plekje. Ze durft steeds meer en steeds langer weg te blijven van haar eigen en vertrouwde plekje: meer ontspanning, lekker kwispelen, spelen met de andere honden en veel knuffels halen. Al snel zijn alle plekken op het erf vertrouwd voor haar.

De volgende stap voor Zorra is dat ze de riem / lijn volledig gaat vertrouwen. Vanaf dan kunnen we samen ook de grote boze buitenwereld in. Dit gaan we in hele kleine stapjes doen en we zijn heel benieuwd hoe het zal gaan. Uiteraard bepaald zij het tempo en hebben wij alle vertrouwen in haar!

Geslacht

Teefje

GEBOREN

16-03-2020

Ras

Kruising 

Geholpen

Gesteriliseerd

Bekijk hier onze honden

Bekijk hier onze kippen

Bekijk hier onze paarden

Bekijk hier onze geit & bok