Onze paarden

volg ons op social media:

Bij Het Huis van de Dieren hebben wij momenteel een aantal paarden. Deze zijn niet bestemd voor adoptie.

Jay

Jay is een quarterhorse en kwam ongeveer twee jaar geleden bij Esmée. Jay had behoorlijke issues met het rijden; bokken, weerstand en verzet. Hij had geen plezier in het werk wat van hem werd gevraagd. Nu is Jay een ontzettend betrouwbaar, humorvol en fijn recreatie paard. Jay houdt niet van druk en heel saai werk. Ritjes in het bos, af en toe wat basistraining en grondwerk: dat werkt erg goed voor hem.

Star

Star is een dressuur gefokte KWPN ruin die vanwege allerlei rijtechnische issues geëuthanaseerd dreigde te worden. Gelukkig besloot de vorige eigenaar Star een kans te geven bij Het Huis van de Dieren. Star leert weer paard te zijn en vertrouwen te krijgen in het rijden. De training van Star werpt zijn vruchten af en inmiddels is het al een heel erg fijn rijpaard geworden. Er is nog ruimte voor groei natuurlijk en daar nemen we alle tijd voor: lang leven Star!

Onze jonge Spanjaarden

De 3 merries en de jonge hengst zijn overgekomen vanuit Spanje. Bij aankomst bleek al snel dat zij erg weinig tot niks gewend waren. Er wordt momenteel geoefend met aanraken, voetje geven en aan het halster meelopen. Door de rustige aanpak gaat het steeds beter en doen alle 4 het erg goed. 

De jonge hengst Miles is erg nieuwsgierig en is een echte dondersteen. Hij laat erg veel toe en loopt het liefst achter je aan. Alle 4 eten ze goed en zijn ze gelukkig al wat aangekomen. 


Van links naar rechts: Amapola (4 jaar), Pastora (5 jaar), Joya (5 jaar) en vooraan: Miles (7 maanden).

Amapola
Joya
Moeder Pastora en Miles
Sarah

Sarah komt bij de Paardenopvang vandaan. Zij was ‘onhandelbaar’, maar voornamelijk slecht behandeld in het verleden. Nu woont Sarah bij ons en is een vrolijke Shetlander die het allerliefst meerent naast de fiets.

Rose

Rose is een KWPN merrie waarbij als jaarling OCD is geconstateerd. OCD is een aandoening aan de gewrichten en een reden voor fokkers dit soort paarden naar de slacht te brengen. Rose is bij ons gekomen en heeft nooit enige hinder ondervonden van deze aandoening. Als stichting zijn wij tegen deze vorm van fokken waarbij ontzettend veel geweldige en verder zeer gezonde paarden naar het slachthuis gaan. 

Jonkfried (R.I.P)

Jonkfried is het eerste paard van Esmée. Hij kwam van de Amsterdamse Manege, een plek waar hij erg ongelukkig was. Geen gelegenheid om buiten te zijn, in een stand opgesloten, hard werken in een kleine rijbak met veel paarden, feesten om hem heen in het weekend en geen respect. Esmée heeft hem vrij gekocht en meegenomen naar de Veluwe. Hij heeft ruim een jaar nodig gehad om fysiek en mentaal te herstellen, je zou kunnen zeggen dat het paard volkomen burn-out was. Jonkfried is een ongelooflijk fijn, liefdevol, wijs en betrouwbaar paard geworden. Zonder hem was dit allemaal niet mogelijk geweest. Jonkfried is in 2019 overleden op 28-jarige leeftijd. 

Bekijk hier onze honden

Bekijk hier onze kippen

Bekijk hier onze paarden

Bekijk hier onze geit & bok